Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

Μοσχάτο Αμβούργου

Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχάτο Αμβούργου

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Τιμή:

4.97

Επιλογές παραγγελίας
+
-
Περιγραφή προϊόντος

Μοσχάτο Αμβούργου

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι μια ποικιλία σταφυλιού που ανήκει στην οικογένεια των Μοσχάτων και ξεχωρίζει για τις ερυθρωπές ρώγες του και το πολύ έντονο άρωμά του. Δημιουργήθηκε από τη διασταύρωση του Μοσχάτου Αλεξανδρείας και του Μαύρου Μοσχάτου στο Αμβούργο της Γερμανίας (εξ ου και το όνομά του). Το 19ο και 20ο φυτεύτηκε σε διάφορες χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα φυτεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, κυρίως στη Θεσσαλία μετά την καταστροφή του τοπικού αμπελώνα από τη φυλλοξήρα. Παράγει λευκά, ροζέ και ελαφριά ερυθρά κρασιά με πολύ έντονα αρώματα τριαντάφυλλου και περγαμόντου, μαλακές τανίνες και μέτριες οξύτητες, λιπαρό στόμα και σχετικά υψηλό αλκοόλ. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν το Μοσχάτο Αμβούργου ιδανική ποικιλία για την παραγωγή αρωματικών αφρωδών οίνων ποιότητας στη Θεσσαλία. Αποτελεί τη βάση για την παραγωγή τσίπουρου και αποσταγμάτων σταφυλιού στη Θεσσαλία καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκφράζονται πολύ πιο έντονα με την απόσταξη: στη μύτη εκφραστικά αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και στο στόμα μαλακό και μεστό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282