Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

Βερίκοκκο του Πάπα (Biricoccolo)

Βερίκοκκο του Πάπα (Biricoccolo)
Βερίκοκκο του Πάπα (Biricoccolo)

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Κωδικός:

biricoccolo

Τιμή:

25.09

Επιλογές παραγγελίας
+
-
Περιγραφή προϊόντος

Η biricoccolo (Prunus dasycarpa) προέρχεται από τη διασταύρωση μεταξύ των φυσικών βερίκοκο (Prunus armeniaca) και κεράσι (Prunus cerasifera) . Άλλα ονόματα είναι: plumcot, Pruna cresammola, βερίκοκο μαύρο, βερίκοκο του Πάπα, και albicoccovioletto.
Είναι αρχαία φρούτα, γνωστά από το «700, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένα.
Το φυτό είναι αρκετά ζωηρό, μπορεί να φτάσει 5-6 μέτρα ύψος, αντιστέκεται το κρύο και μπορεί να καλλιεργηθεί σε πεδιάδες και λόφους. Κανονικά είναι μπολιασμένοι πάνω σε myrobalan.
Το φυτό έχει χαρακτήρες που μοιάζουν με τα δύο είδη από τα οποία προέρχεται: το δέρμα του καρπού είναι ομαλή σαν βερίκοκο και ακόμη και τα φύλλα έχουν παρόμοιο σχήμα. Η σάρκα είναι μάλλον χυμώδης, γλυκιά και λίγο «οξύ, περισσότερο σαν δαμάσκηνα.
Οι καρποί ωριμάζουν το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο. Καθώς και για νωπή κατανάλωση, οι καρποί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαρμελάδα.
Δέρμα λείο, λεπτό, μόλις τριχωτό, πορτοκαλί-ιώδες. Pulp, γλυκιά γεύση που θυμίζει βερίκοκο με το άρωμα του δαμάσκηνου, είναι κόκκινο-πορτοκαλί.
Τα φρούτα είναι καρποί στρογγυλοί, ελαφρώς ελλειψοειδές και έχουν μέσο βάρος που κυμαίνεται 25-40 γραμμάρια. Η φλούδα είναι ελαφρώς χνουδωτή με κίτρινο χρώμα φόντου και  σκούρο κόκκινο . Η σάρκα είναι τρυφερή, χυμώδης, έντονα κίτρινη χροιά με κόκκινο-έχει μια γλυκιά, ελαφρώς όξινη, αρωματική και με μια περισσότερο ή λιγότερο έντονη μυρωδιά του βερίκοκου ή δαμάσκηνο. Ο πυρήνας είναι πεπλατυσμένο, επίμηκες, μεσαίου μεγέθους (30-40% μικρότερη από τον πυρήνα βερίκοκου). Η περίοδος της συγκομιδής διαρκεί από 20 Ιουνίου έως 10 - 15 Ιούλ στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας, και τρέχει από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουνίου στις περιοχές της κεντρικής Ιταλίας. Η ωρίμανση γίνεται βαθμιαία και οι καρποί συλλέγονται όταν είναι απολύτως ώριμοι.  Οι πυρήνες είναι μικροί και δεν υπερβαίνει το 10% του καρπού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282