Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

VIGNA ροδάκινο αίμα

VIGNA ροδάκινο αίμα
VIGNA ροδάκινο αίμα

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Τιμή:

25.09

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αγορά αυτή τη στιγμή.

Περιγραφή προϊόντος

Το ροδάκινο των Αμπελώνων ή ροδάκινο Αίμα. Ωριμάζει την ίδια εποχή με τα σταφύλια (Σεπτέμβριο).

Οι αμπελώνες κάποτε δεν ήταν τόσο εξειδικευμένοι και λογικοί. Ήταν σχεδόν κήποι όπου θα μπορούσαν να περπατήσουν και ακόμη και να μυρίσουν τη μυρωδιά των λουλουδιών αμπέλου, όπως πρότεινε ο Giovanni Boccaccio στο Decameron.

Εκτός από τους αγρούς σφενδάμνου και τα φτερά που χρησίμευαν ως «σύζυγοι» στους οποίους έπεφτε το αμπέλι, μικρά ροδακινιά αναπτύσσονταν εδώ και εκεί στον αμπελώνα, ο οποίος ζούσε χωρίς υπερβολική ζήτηση από τον αγρότη και επωφελήθηκε από τις ίδιες επεξεργασίες που δόθηκαν στην καλλιέργεια κύριο.

Ήταν μια πολιτική και διακριτική συγκατοίκηση. τα ροδάκινα του αμπελώνα, στην πραγματικότητα, λόγω της έλλειψης σφριγηλότητας, δεν έκαναν σκιά στην πιο ευγενή αμπέλια, ήρθαν να ωριμάσουν περισσότερο ή λιγότερο την εποχή των σταφυλιών, παράγοντας διακριτικά αλλά εξαιρετικά αρωματικά φρούτα.

Αν στο παρελθόν η περίφημη Ιατρική Σχολή του Salernitan πρότεινε ότι «οι Πέρσες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον εαυτό τους», ως το καλύτερο φρούτο γι 'αυτή τη χρήση αν όχι αυτή η μικρή ροδάκινο που ωριμάζει τη στιγμή που γίνεται το γλεύκος!

Το ψάρεμα αμπελώνων, όπως και πολλές παλιές ποικιλίες, αναπαράγεται κυρίως από σπόρους και επομένως είναι πιο προσαρμόσιμο στα δύσκολα εδάφη, όπου συνήθως η ροδακινιά δεν ζει καλά. σε αυτά τα εδάφη, κάνει μικρότερα αλλά πολύ νόστιμα φρούτα. Από την καθυστερημένη ωρίμανση, ο καρπός είναι στρογγυλός, μικρός σε μέγεθος, με μια καλά επισημασμένη γραμμή ράμματος, με κόκκινο πολτό, τρυφερό, νόστιμο, με λίγο πικρό γεύση. η φλούδα είναι  σαν ρόδι από την πλευρά του ήλιου, καλυμμένη με παχιά μαλλιά, το φουντούκι είναι μεγάλο σε σύγκριση με τα φρούτα και είναι σχεδόν πικάντικο. Το φυτό είναι μάλλον ανθεκτικό στις πιο συνηθισμένες ασθένειες, όπως η φούσκα-εξώασκος, ο μύκητας που κάνει τα φύλλα να καμπυλώνουν. Το έντονο άρωμα " που αναδημιουργεί την καρδιά" όπως είπαμε στο παρελθόν και η σχεδόν πικάντικη γεύση, το καθιστούν φρούτο που χρησιμοποιείται πάντα στην κουζίνα με κρέας και ψητά. Μπορούν να αποξηρανθούν κομμένα στο μισό, ψημένα ή στον ήλιο, ή να τεθούν υπό άλμη επειδή διατηρούν ακόμα την ισχυρή τους μυρωδιά. Σύμφωνα με μια συνταγή Αναγέννησης, μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο αλλά πολύτιμο κέικ: μετά από την προετοιμασία μιας βάσης από ζαχαροπλαστική, ξεφλουδίστε τα ροδάκινα, κόψτε τα στο μισό, βράστε με ζεστό νερό, λεμόνι και ζάχαρη και βάλετε τη βάση. Εκτός από αυτά, βάζετε ένα στρώμα ζεστής μαρμελάδας ροδάκινου μαζί με κανέλα. Πηγαίνει πίσω στο φούρνο και σερβίρεται κρύο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282