Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

Guava ®

Guava ®
Guava ®

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Τιμή:

35.00

Επιλογές παραγγελίας
+
-
Περιγραφή προϊόντος

Guava psidium guajava λευκή γκουάβα με έντονο άρωμα λεμονιού.

Γκουάβα (Guava) είναι γένος τροπικών θάμνων και μικρών δέντρων της οικογένειας των Μυρτοειδών (Myrtaceae). Περιλαμβάνει γύρω στα 100 είδη και είναι ιθαγενές στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, τη βορειότερη Νότια Αμερική, σε μέρη της Καραϊβικής και σε μερικά μέρη της Βόρειας Αφρικής. Έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά των Μυρτοειδών, δηλαδή απλά, σκληρά φύλλα σκούρου χρώματος με μήκος μέχρι και 15 εκατοστά. Τα άνθη τους είναι λευκά, με πέντε πέταλα και πολυάριθμους στήμονες.

Τα είδη Guava καλλιεργούνται σε πολλές τροπικές και υποτροπικές χώρες. Το Psidium guajava (apple guava) είναι το πιο γνωστό καλλιεργούμενο εμπορικό είδος διεθνώς. Τα ανεπτυγμένα δένδρα, των περισσοτέρων ειδών είναι ευαίσθητα στο ψύχος και επιβιώνουν σε θερμοκρασίες ελαφρώς κατώτερες των −4 °C, επί μικρό χρονικό διάστημα αλλά τα νεαρά όχι. Είναι από τα λίγα τροπικά δένδρα που μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την καρποφορία τους.

Το φρούτο του Guava είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C (4 φορές όσο το πορτοκάλι) και μέτρια επίπεδα φολικού οξέος. (Jimenez-Escrig, A. et al., 2001)

Το έλαιο από τους σπόρους του Psidium littorale (strawberry guava), είναι πλούσιο σε λινολεϊνικό οξύ (65 – 75 % του βάρους), Β- καροτένιο, βιταμίνες Α και C, χαλκό, ψευδάργυρο και σελήνιο και χρησιμοποιείται εκτός από την μαγειρική, στην φαρμακευτική και κοσμετολογία (περιποίηση προσώπου - συγκράτηση υγρασίας). 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282