Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

Cabernet Franc

Cabernet Franc
Cabernet Franc

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Τιμή:

1.71

Επιλογές παραγγελίας
+
-
Περιγραφή προϊόντος

CabernetFranc

Μια ποικιλία με δυνατότητες

Αποτελεί το έτερον ήμισυ της ποικιλίας που δημιούργησε το Cabernet Sauvignon· αλλά δεν είναι γνωστό μόνο γι’ αυτό. Είναι επίσης μια ερυθρή ποικιλία που χαράζει τα δικά της δημοφιλή και αξιόλογα οινικά γευστικά μονοπάτια. Ένα από τα βασικά της κοινά με το Cabernet Sauvignon είναι η καταγωγή από το Bordeaux. Το Franc, ως η τρίτη σημαντική ερυθρή ποικιλία της περιοχής, καλλιεργείται κυρίως στο Pomerol και στο Saint Emilion. Τη μεγαλύτερη αναλογία του μάλιστα συναντάμε στο Châteaux La Fleur με 62%. Αγαπάει τα δροσερά κλίματα, γι’ αυτό σύντομα και με μεγάλη επιτυχία επεκτάθηκε στον Λίγηρα και δημιούργησε διάσημα κρασιά μονοποικιλιακά ή blending.

 

Σε πλήρη παραλληλισμό με την πρώτη ερυθρή, το Franc έχει επίσης έντονη προσωπικότητα και τα κρασιά του σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητα και δεν ξεχνιούνται. Έχουν έντονο χρώμα, χαρακτηριστικά αρώματα καπνού, δέρματος, βοτάνων, κόκκινων φρούτων και γεμάτη γεύση. Φέρουν λιγότερη οξύτητα και πιο ήπιες τανίνες από το Cabernet Sauvignon, ενώ ωριμάζουν λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

 

 Ο γύρος του κόσμου με ένα Franc

Μερικές από τις χώρες που έπεσαν εύκολα θύματα στη γοητεία αλλά και στη μοναδικότητά του, δίνοντας μια πιο μοντέρνα και αρωματική εκδοχή του, είναι η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Αμερική και η Χιλή. Μάλιστα στο Οντάριο συμμετέχει στη γέννηση των ice wine και –αν τυχόν εντοπίσετε κάποια φιάλη– αξίζει τη δοκιμή. Εγχώρια όλο και περισσότερο αποκτά κοινό και αρχίζει να γίνεται αναγνωρίσιμο. Γνωστοί οινοπαραγωγοί, όπως ο Χατζημιχάλης,  πίστεψαν σε αυτό και του έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστεί αυτόνομα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότεροι μικροί παραγωγοί δουλεύουν μαζί του σε πολυποικιλιακά ή μονοποικιλιακά κρασιά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282