Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

Johanniter

Johanniter
Johanniter

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Τιμή:

8.51

Επιλογές παραγγελίας
+
-
Περιγραφή προϊόντος

Το Johanniter είναι ένα λευκό σταφύλι που εκτρέφεται ειδικά, ανθεκτικό στους μύκητες που καλλιεργείται σε μικρές περιοχές της Γερμανίας και της Ελβετίας. Χρησιμοποιείται επίσης στη  βιομηχανία κρασιού της Πολωνίας. Η ποικιλία εκτράφηκε το 1968 με διασταύρωση Riesling με ένα ανώνυμο σταφύλι της γενεαλογίας Seyve Villard 12-481 x (Rulander x Gutedel).

 

 Τα κρασιά που παρασκευάζονται από Johanniter είναι κάπως παρόμοια με το Riesling, με ελαφρώς λιγότερη οξύτητα και δυνατότητα επίτευξης καλών βαρών μούστου. Το 2002 φέρεται να κατασκευάστηκε ένα έντονο, συμπυκνωμένο Trockenbeerenauslese από το Johanniter. Αυτό, ωστόσο, θα ήταν ασυνήθιστο. Τα περισσότερα κρασιά Johanniter είναι ελαφριά και φρουτώδη, με γεύσεις πεπονιού, αχλαδιού και ροδάκινου.

 

 Το Johanniter πήρε το όνομά του από τον Δρ Johannes Zimmermann, τον πρώην διευθυντή της αμπελοκαλλιέργειας του Ινστιτούτου Αμπελουργίας του Φράιμπουργκ, όπου αναπτύχθηκε το σταφύλι.

 

 Τα συνώνυμα περιλαμβάνουν: FR 177-68.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282