Δυόσμος

  • Δυόσμος

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€2,00

Βάρος: 0.20 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

 

Οι βλαστοί στο δυόσμο έχουν όρθια ανάπτυξη και σε ύψος μπορούν να φτάσουν τα 70-100 cm. Τα φύλλα του είναι οδοντωτά, με ανάγλυφες νευρώσεις και χωρίς μίσχο. Αναπτύσσεται στα περισσότερα εδάφη, ενώ ευδοκιμεί στα γόνιμα εδάφη με αρκετή οργανική ουσία και καλή αποστράγγιση.

Φυτεύεται σε ημισκιερά ή ηλιόλουστα σημεία, αντέχει στη ζέστη αλλά όχι και στο κρύο. Έτσι το χειμώνα μαραίνεται και τη άνοιξη επανεμφανίζεται. Ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, αλλά τα άνθη καλό είναι να αφαιρούνται για να αναπτύσσονται νέα φύλλα.

Ο δυόσμος πολλαπλασιάζεται με σπόρο αλλά πολύ εύκολα και με χώρισμα του φυτού. Δηλαδή ξεριζώνεται ένα μέρος του φυτού και ξαναφυτεύεται σε άλλη θέση ή γλάστρα.

Στον κήπο ο δυόσμος μπορεί να καταλάβει όσο χώρο του είναι διαθέσιμος. Από τους οφθαλμούς των βλαστών που ακουμπούν στο έδαφος μπορούν να δημιουργηθούν ρίζες, με αποτέλεσμα ο δυόσμος να επεκτείνεται.

Εκτός από τα παρτέρια του κήπου, ο δυόσμος μπορεί να καλλιεργηθεί στο λαχανόκηπο ή σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι, βεράντα ή το εσωτερικό του σπιτιού (π.χ. στην κουζίνα) αρκεί να έχει αρκετό φως, καλό αερισμό και τακτικό πότισμα.