Ouachita PBR ® 100 ΦΥΤΑ

  • Ouachita PBR ® 100 ΦΥΤΑ

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€565,00

Βάρος: 30.00 Kg

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία αυτή τη στιγμή.

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Παρουσιάζουμε το Ouachita Blackberry στη συλλογή μούρων μας! Αυτή η εξαιρετική ποικιλία είναι καλός παραγωγός γλυκών, σφιχτών μούρων. Τα καλάμια είναι όρθια και χωρίς αγκάθια, κάνοντας αυτά τα λαχταριστά μούρα πολύ εύκολο να τα μαζέψετε. Το Ouachita είναι μια εξαιρετική ποικιλία βατόμουρου για αυλές. Θα λατρέψετε τη μακρά περίοδο συγκομιδής. Αυτό το φυτό φρούτων παράγει συνεχώς μούρα για 5 εβδομάδες ή περισσότερο!

Εκτός από κάποιο μικρό κλάδεμα εδώ κι εκεί, αυτός ο θάμνος βατόμουρου είναι πολύ εύκολος στη συντήρηση. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ανθεκτικό στις ασθένειες. Είναι και αυτογόνιμη! Θα χρειαστείτε μόνο ένα φυτό για να πάρετε πολλά υγιεινά βατόμουρα για την οικογένειά σας.

 

Βασικά χαρακτηριστικά

Εύκολο στην επιλογή. Οι θάμνοι Ouachita Blackberry είναι χωρίς αγκάθια. Φρούτα υψηλής ποιότητας. Τα μούρα είναι πολύ γλυκά, σφιχτά και γευστικά.

Υγιεινά φρούτα. Τα βατόμουρα είναι καλά για εσάς. Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, ανθοκυανίνες, βιταμίνη C και μαγγάνιο. Θα λατρέψετε να μοιράζεστε αυτήν την υπερτροφή με την οικογένειά σας. Αυτό το φυτό μπορεί ακόμη και να καλλιεργηθεί χωρίς χημικά ή φυτοφάρμακα.

Μεγάλη περίοδος συγκομιδής. Το φυτό Ouachita Blackberry καρποφορεί για 5 εβδομάδες ή περισσότερο! Αυτό είναι πάνω από ένα μήνα με βατόμουρα στο σπίτι!

Ανθεκτικό στις ασθένειες. Αυτή η ποικιλία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική σε ασθένειες όπως η σήψη των διπλών ανθέων και η σκουριά της πορτοκαλιάς.

Ο John Clark, αρθρογράφος στα περιοδικά American Fruit Grower και Western Fruit Grower , πανηγυρίζει το καλοκαίρι 2022 με τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας. Το βατόμουρο «Ouachita», μια ποικιλία χωρίς αγκάθια του 2003 από το Τμήμα Γεωργίας του Συστήματος UA , στις 24 Ιουλίου έλαβε το Βραβείο Εξαιρετικής Καλλιέργειας Φρούτων από την Ομάδα Επαγγελματικού Ενδιαφέροντος Φρούτων Εκτροφής της Αμερικανικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών Επιστημών (ASHS) .

«Η «Ouachita» ήταν η πιο σημαντική ποικιλία από το πρόγραμμα αναπαραγωγής φρούτων μας», δήλωσε ο Clark, διακεκριμένος καθηγητής Οπωροκηπευτικών για το Τμήμα Γεωργίας του σχολείου και κτηνοτρόφος με το ερευνητικό σκέλος του τμήματος, το Arkansas Agricultural Experiment Station .

Σχεδόν 5 εκατομμύρια φυτά βατόμουρου «Ouachita» έχουν πολλαπλασιαστεί και πουληθεί, είπε ο Κλαρκ, με βάση αναφορές από εξουσιοδοτημένους πολλαπλασιαστές, οι οποίοι πωλούν τα φυτά σε φυτώρια και εμπορικές φάρμες φρούτων. Ένας προηγούμενος νικητής του βραβείου, το «Navaho», είχε πουλήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια φυτά.

«Οι πωλήσεις των εργοστασίων αντικατοπτρίζουν ισχυρότερα τη σημασία τους», είπε ο Clark.

Το βραβείο Outstanding Fruit Cultivar Award, το οποίο ξεκίνησε το 1987, αναγνωρίζει αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην εκτροφή φρούτων και υπογραμμίζει μια σύγχρονη εισαγωγή φρούτων που έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ομάδας Επαγγελματικού Ενδιαφέροντος της ASHS Fruit Breeding, η οποία πραγματοποιήθηκε σχεδόν φέτος.

Ενώ οι πωλήσεις είναι ένας καλός δείκτης δημοτικότητας στους καλλιεργητές και τους καταναλωτές, το «Ouachita» είχε σημαντικές επιπτώσεις με άλλους τρόπους, ιδιαίτερα λόγω των καλών ιδιοτήτων αποθήκευσης και αποστολής.

«Το 'Ouachita' συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία μιας εμπορικής ναυτιλιακής βιομηχανίας βατόμουρων στις ανατολικές ΗΠΑ, ειδικά στο Νότο, τα χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 2003», είπε ο Clark. «Έχει επίσης φυτευτεί σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, μεσοδυτικών και βορειοανατολικών πολιτειών.

 

«Η ιδέα μιας ναυτιλιακής βιομηχανίας βασισμένης σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των νότιων ΗΠΑ αναπτύχθηκε λόγω της αύξησης των εισαγόμενων μεξικανικών βατόμουρων τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι ναυλωτές ήθελαν να συνεχίσουν να εμπορεύονται βατόμουρα μετά το τέλος της σεζόν παραγωγής στο Μεξικό στα τέλη Μαΐου».

Το «Ouachita» είναι το δεύτερο βατόμουρο και το τρίτο φρούτο από το πρόγραμμα αναπαραγωγής φρούτων του Αρκάνσας που λαμβάνει το βραβείο, είπε ο Clark. Το πρώτο βατόμουρο του Αρκάνσας που έλαβε το βραβείο ήταν το "Navaho", που κυκλοφόρησε το 1989. Το "Cardinal" strawberry, που κυκλοφόρησε από το τμήμα το 1974, έλαβε επίσης το βραβείο ASHS.