Ελια Piqual (Πικουάλ)

  •  Ελια Piqual (Πικουάλ)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€8,00

Βάρος: 3.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Η ποικιλία Πικουάλ κατατάσσεται στις πρώιμες ποικιλίες με μεγάλη παραγωγικότητα, παράγει καρπό με βάρος 2-4 gr. Ο καρπός συλλέγεται εύκολα με μηχανική συγκομιδή η με το χέρι. Ειναι πολύ ανθεκτική στο κρύο και στην ξηρασία.

 Παρουσιάζει υψηλή σταθερότητα ελαιολάδου. Το δέντρο της Πικουάλ έχει σκληρώδες κορμό και είναι ανθεκτικό στους περισσότερους τύπους εδάφους και σε όλες τις κλιματικές συνθήκες. Έχει αναφερθεί ότι το ελαιόλαδο που παράγει ο καρπός της είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, γεγονός που δίνει στο ελαιόλαδο µεγάλη διάρκεια ζωής. Η ελιά Πικουάλ είναι ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο για αυτό χρησιμοποιείται και σε πυκνές φυτεύσεις (7×3,5 m). Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και καμπυλωτό με ένα χαρακτηριστικό σχηματισμό στο τελείωμα του.  

Η απόδοση του ελαιόδεντρου σε καρπούς είναι εξαιρετική και η περιεκτικότητα αυτών σε ελαιόλαδο κυµαίνεται από 22-26%. Το λάδι είναι υψηλής ποιότητας.  Θεωρείται ποικιλία ελαιόδεντρου µε δείκτη ανθεκτικότητας απέναντι στο ψύχος αρκετά υψηλό και ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε περιοχές µε υψόµετρο άνω των 300 m αλλά εξίσου καλά και σε χαµηλότερα υψόµετρα.

Περίοδος συγκοµιδής των καρπών στα µέσα του Νοεµβρίου