Arbequina

  • Arbequina
  • Arbequina

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€9,00

Βάρος: 4.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Διαθέτουμε και την αρμπεκίνα i-18 κατόπιν παραγγελίας , απευθείας από Ισπανία σε κουτιά των 80 φυτών τον Σεπτέμβριο 2024.

Η ARBEQUINA ΤΩΝ 20 ΕΥΡΏ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την i-18. Είναι μεγάλο δένδρο σε σακούλα 6.5λτ και φυτεύεται σε αποστάσεις 4-5χ 4-5μ με 

40-60 φυτά /στρέμμα.

Η Arbequina είναι μια σταθερή ποικιλία παραγωγής. Επιπλέον, γίνεται σε πρώιμη συγκομιδή για να ληφθούν ελαία καλής ποιότητας (το ελαιόλαδο Arbequina είναι ελάχιστα ανθεκτικό στην οξείδωση).

Ανθοφορία: η ποικιλία της ελιάς Arbequina, είναι αυτογόνιμη και μέτριας ανθοφορίας.
Σθένος του δέντρου: η ελιά Arbequina είναι μέτριας-χαμηλής ζωηρότητας και ανοιχτής ωφέλειας. Το σφρίγος μπορεί να αυξηθεί σε μεσαίο-χαμηλό επίπεδο σε περιοχές με σύντομους χειμώνες.

Πούλπα: Η Arbequina έχει μια σχέση πολτού/κόκαλου πολύ χαμηλή. Ως εκ τούτου, φόρεμα ελιές Arbequinas είναι σπάνιο.

Μίσχος: Ο μίσχος της ελιάς Arbequina είναι μεσαίου μεγέθους και οι ελιές δεν έχουν θηλή.

Απόδοση: Η ελιά Arbequina έχει υψηλή απόδοση σε λάδι στον παραδοσιακό πολιτισμό. Ωστόσο, οι υπερεντατικές καλλιέργειες με παραγωγές γύρω στους 15 τόνους/στρέμμα,
η απόδοση της ελιάς Arbequina είναι 14-17% ενώ σε ποτιστικά χωράφια μπορεί να φτάσει το 29% με ξηρό οκτώβριο.


Λόγω της χαμηλής αντοχής τους στην οξείδωση, οι ελιές Arbequina μαζεύονται στην αρχή της εκστρατείας, όταν πολλές ελιές είναι ακόμα πράσινες. Χάρη σε αυτό, τα ελαιόλαδα Arbequina είναι συνήθως αρκετά φρουτώδη.

Χρήσεις: Η ποικιλία της ελιάς Arbequina χρησιμοποιείται για την παραγωγή λαδιού.

Έλαιο Arbequina
Γεύση: Το εξαιρετικό παρθένο λάδι Arbequina είναι αρωματικό,
γλυκιά και με γεύση απαλή (λίγη πικρία και φαγούρα). Είναι ένα καλό λάδι για το κοινό

Φύλλο: η ποικιλία ελιάς Arbequina έχει το φύλλο ελλειπτικό, κοντό και μεσαίο πλάτος

Ασθένειες: Η Arbequina θεωρείται ανθεκτική στο κρύο, ανεκτική στην αλατότητα,
repilo και φυματίωση. Ανάλογα με την πηγή, θεωρείται ευαίσθητο ή με κάποια ανοχή στο Verticillium (πιο ανεκτικό από το Picual). Είναι ευαίσθητο στη χλώρωση σιδήρου και βορίου σε πολύ ασβεστολιθικά εδάφη.