Κορινθιακή Σταφίδα

  • Κορινθιακή Σταφίδα

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€2,50

Βάρος: 0.10 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Η Μαύρη Ευρωπαϊκή Σταφίδα (European Currants) είναι το φυσικό προϊόν που προκύπτει μετά την αποξήρανση των σταφυλιών της ελληνικής ποικιλίας αμπέλου Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα (Black Currants from Corinth) που έχει την επιστημονική ονομασία Vitis vinifera L. Η ιστορία της : από 4ο πΧ αιώνα στον ελλαδικό χώρο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι οι πολύ ψιλές, απύρηνες ράγες. Η ιδιότητα αυτή κατατάσσει την κορινθιακή σταφίδα στις αγίγαρτες (seedless) και αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ποικιλιών σταφιδοποιίας, καθώς μόνο άλλες 1-2 ποικιλίες παρατηρούνται με το ίδιο χαρακτηριστικό. Το εξαίρετο άρωμα και η πλούσια γεύση της την τοποθετούν ως την κορυφαία των σταφίδων.

Το προϊόν αυτό, ως τα αφυδατωμένα σταφύλια της ομώνυμης ποικιλίας, είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο διατηρεί όλα τα συστατικά των νωπών σταφυλιών ,όπως είναι τα σάκχαρα, οι βιταμίνες ,τα μεταλλικά άλατα, οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα αρώματα.

Γενικά, το προϊόν έχει εκτιμηθεί σαν ένα τέλειο φυσικό εναλλακτικό τρόφιμο και γλυκαντικό με εξαίρετη γεύση και αρώματα. Τα σάκχαρά της, που είναι  η φρουκτόζη (κυρίως) και η γλυκόζη είναι απλά σάκχαρα (μονοσακχαρίτες) και θεωρούνται πολύτιμη άμεση πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό (είναι τα σάκχαρα των φρούτων και του μελιού).

Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Περιέχει επίσης υψηλά ποσοστά ασβεστίου, μαγγανίου, ψευδαργύρου και άλλων μεταλλικών  στοιχείων και βιταμινών. Είναι πολύ πλούσια  σε φυτικές ίνες, περιέχει αντιοξειδωτικά  (φλαβονοειδή,  ανθοκυανίνες  κ.ά.) και είναι απαλλαγμένη χοληστερόλης (cholesterol free) και νατρίου.

Η Κορινθιακή Σταφίδα (Currants) καταναλώνεται απευθείας ως σνακ ή χρησιμοποιείται ως συστατικό στην μαγειρική, αρτοποιία, ζαχαροπλαστική κ.ά. διατηρώντας όλες τις θρεπτικές της ιδιότητες.