Καλοκαιρινή Λεμονιά

  • Καλοκαιρινή Λεμονιά

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€15,00

Βάρος: 2.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Η λεμονιά Ζαμπεττάκη είναι μια πολύφορος ποικιλία και ένα σημαντικό ποσοστό της παραγωγής της, περίπου 50 – 60% συγκομίζεται τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο γι’ αυτό λέγεται και καλοκαιρινή ποικιλία.
Τα δέντρα είναι πολύ παραγωγικά και οι καρποί της εξαιρετικής ποιότητας, λεπτόφλουδοι χωρίς σπέρματα με άφθονο πολύ αρωματικό χυμό. Η ποικιλία αυτή είναι ανθεκτική στους ανέμους και την κορυφοξήρα. Σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες λεμονιάς η Ζαμπεττάκη φέρει την παραγωγή της στην άκρη των βλαστών της κόμης των δέντρων. Η ποικιλία αυτή έχει επεκταθεί στον νομό Χανίων και στην Πελοπόννησο.
Οι καρποί της είναι μέσου μεγέθους και προτιμούνται στην εσωτερική αγορά.

Η ποικιλία αυτή ξεκίνησε από ένα  δέντρο που βρήκε ο καθηγητής της Φυτοπαθολογίας στη Γεωπονική Θεσσαλονίκης και μετέπειτα διευθυντής του Laboratoire de Cryptogamie στο Παρίσι Χαράλαμπος Ζαμπεττάκης, σε μια από τις περιοδείες του στη Μεσαρά Κρήτης.

Για την αξιολόγηση των ποικιλιών λεμονιάς το 1983 επισκέφτηκε τη φυτεία ο Ισπανός ερευνητής Garcia Lindon από την Murcia και χαρακτήρισε την ποικιλία Ζαμπεττάκη την καλύτερη της Μεσογείου.

το απογαμικό δέντρο που συνέλεξε ο καθηγητής Ζαμπεττάκης ήταν προϊόν φυσικού υβριδισμού των ποικιλιών “Μεσαράς” και Eureka