Marrone Di Marradi

  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi
  • Marrone Di Marradi

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€25,00

Βάρος: 4.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Η Marrone di Marradi είναι μια ποικιλία καστανιάς από το 1500μΧ , που προέρχεται από το Marradi, μια μικρή πόλη στο Mugello, στην πλευρά Romagna των Απεννίνων, στην επαρχία της Φλωρεντίας. Βοτανικά ταξινομείται ως Castanea sativa 'Marradi Brown'.

Ορίζεται ως Marron Buono για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Θεωρείται από τους σεφ ως το πιο γλυκό και νόστιμο κάστανο του κόσμου. Έχει καλή διάρκεια αποθήκευσης. Το κάστανο του Marradi είναι επίσης κατάλληλο για την παραγωγή εξαιρετικού ξύλου. 

Τα κάστανα είναι μια ομάδα ποικιλιών του είδους Castanea sativa

Οι καρποί καστανιάς έχουν, μέσα στη φλούδα, ολόκληρους καρπούς, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΑ, με το φιλμ (επισπέρμα) που δεν διεισδύει στον πολτό και που αποσπάται εύκολα κατά τη διάρκεια των εργασιών αποφλοίωσης. ο ζαχαρούχος και τραγανός πολτός διατηρεί τη συνοχή του μετά το μαγείρεμα.
Προορίζονται για βιομηχανική επεξεργασία και νωπή κατανάλωση.
Τα κάστανα είναι ιδιαίτερα περιζήτητα στην αγορά και φέρνουν υψηλές τιμές. το μέγεθος των καρπών των διαφόρων ποικιλιών μπορεί να θεωρηθεί μεσαίο-μεγάλο (από 55 έως 70 φρούτα ανά κιλό). Η έναρξη της παραγωγής πραγματοποιείται μετά το 5ο-6ο έτος από την φύτευση .
Σχεδόν όλες οι ποικιλίες του Marrone είναι astamineae, δηλαδή χωρίς αρσενικά άνθη και επομένως απαιτούν την παρουσία επικονιαστών. Η άγρια καστανιά και η ποικιλία Bouche de Bedizac χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

Η ωρίμανση των καρπών αυτής της ποικιλιακής ομάδας μπορεί να θεωρηθεί μέτρια αργά και αρχίζει γύρω στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ευρωπαϊκή καστανιά Castanea sativa είναι ένα βοτανικό είδος που προέρχεται από τη νότια Ευρώπη. Το φυσικό της περιβάλλον χαρακτηρίζεται από υπόξινα εδάφη (ph 5,5-6,5) και φτωχό σε ασβεστόλιθο, καλά στραγγιζόμενο, με υψόμετρο μεταξύ 600 και 1.000 μέτρων. αν και μπορεί να προσαρμοστεί σε χαμηλότερα και ακόμη μεγαλύτερα υψόμετρα. Φοβάται τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και ανέχεται το κρύο (-15°C).

Διατίθεται ριζωμένο σε γλάστρα 15χ15χ20 . Φυτό εισαγωγής και εμβολιασμένο σε ανθεκτικό υβρίδιο υποκείμενο (sativa x crenata).