PRECOCE MIGOULE

  • PRECOCE MIGOULE
  • PRECOCE MIGOULE

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€25,00

Βάρος: 4.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

PRECOCE MIGOULE ανθεκτική στη ΣΦΗΚΑ (gal wasp) είναι φυσική διασταύρωση του ευρωπαϊκού κάστανου (Castanea sativa) και ενός ιαπωνικού κάστανου (Castanea crenata) που ανακαλύφθηκε από τον J. Dufrenoy σε ένα περιβόλι Migule στο Brive-la-Gaillarde. Στη Γαλλία.

Το εξαιρετικό κάστανο πρώιμης ωρίμανσης αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ψυχρότερα βόρεια κλίματα όπου θα ωριμάσει αξιόπιστα πριν από τον παγετό.
Οι ανθίσεις είναι επίσης πρώιμες και ελαφρώς ευαίσθητες στον παγετό, αλλά οι ξηροί καρποί σχηματίζονται επίσης σε δευτερεύοντες οφθαλμούς.

Οι μεγάλοι καρποί του αποθηκεύονται καλά, έχουν καλή έως εξαιρετική γεύση, ξεφλουδίζονται εύκολα και πέφτουν στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου χωρίς μηχανήματα και ιδιαίτερο κόπο.

Τα δέντρα είναι ζωηρά με ανάπτυκη καθε χρόνο από 1μ.  Ξεκινά να καρπίζει πολύ σύντομα στο 2ο έως 4ο έτος από την φύτευση, με πλήρη παραγωγή ξηρών καρπών από το έτος 12 έως το 20, ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτά είναι μεγάλα δέντρα, που φτάνουν τα 20μ, εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, με εξάπλωση έως και 10μ διάμετρο.

Μια εξαιρετική ποικιλία που θα παράγει αξιόπιστες πρώιμες καλλιέργειες και θα προσφέρει εξαιρετική επικονίαση για κάθε κάστανο castanea sativa (ευρωπαϊκό και ευρωπαϊκό σταυρό), συμπεριλαμβανομένου του Marron di Marradi και Marron de Lyon. Οι επικονιαστές για αυτό το δέντρο περιλαμβάνουν τα Marigoule, Marsol, Tsukuba και Vignols.