Πεκάν Desirable (Α)

  • Πεκάν Desirable (Α)
  • Πεκάν Desirable (Α)
  • Πεκάν Desirable (Α)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€55,00

Βάρος: 4.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Το «Desirable» είναι μία από τις πρώτες ποικιλίες πεκάν που αναπτύχθηκε από ελεγχόμενη διασταύρωση. Ο σταυρός έγινε στις αρχές του 1900 από τον Carl F. Forkert από το Ocean Springs, Jackson County, Miss. Η καταγωγή είναι άγνωστη αλλά μπορεί να είναι 'Success' x 'Jewett'.
Το "Desirable" εισήχθη περίπου το 1915, αλλά δεν διαδόθηκε ευρέως πριν από το θάνατο του Forkert το 1928. Αυτή η ποικιλία θα είχε πιθανώς χαθεί εάν δεν είχαν αποσταλεί τα γλαύκα στο U.S. Pecan Field Station, Philema, GA το 1925. Εισήχθη εμπορικά το 1945 και φυτεύτηκε ευρέως στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Από το 1992,
Το «επιθυμητό» είναι η νούμερο ένα ποικιλία που φυτεύτηκε παγκοσμίως. 
Το "Desirable" είναι μια πολύ γνωστή ποικιλία που θέτει τα πρότυπα ποιότητας . Μεγάλο μέγεθος, 
παράγουν εξαιρετικούς πυρήνες και έχουν την υψηλότερη τιμή στην αγορά. Είναι ένα εξαιρετικό  καρύδι που παράγει πολλές πεταλούδες μαμούθ. Ίσως το ισχυρότερο χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητα να παράγει σταθερές καλλιέργειες υψηλής ποιότητας χρόνο με το χρόνο. 

Το «επιθυμητό» δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Αυτή η ποικιλία ,ενώ είναι πολύ ανθεκτική στις βακτήριολογικές και μυκητολογικές ασθένειες, συγκριτικά με τα υπόλοιπα πεκάν, είναι ελαφρώς ευαίσθητη στην ανθρακωση και θα χρειαστεί μια πλήρη περίοδο προστασίας από μυκητοκτόνο .
Τα δέντρα αναπτύσσονται  αργά . 
Το «Επιθυμητό» είναι πρωτάνδρος και είναι καλός επικονιαστής στην αρχή της σεζόν, ενώ η δεκτικότητα είναι στα μέσα-τέλη της σεζόν.