Πεκάν Shoshoni (B)

  • Πεκάν Shoshoni (B)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€55,00

Βάρος: 3.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Το Shoshoni» είναι μια επιλογή από έναν σταυρό «Odom» x «Evers» που κυκλοφόρησε το 1972 από το USDA. κατασκευασμένο από L. D. Romberg, USDA-ARS, Brownwood, TX το 1944, καρποφόρησε για πρώτη φορά το 1950.
Το «Shoshoni» είναι μια πρώιμη ποικιλία που έχει μεγάλη απόδοση. Η ημερομηνία συγκομιδής είναι σχετικά πρώιμη, κατά μέσο όρο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το δέντρο φαίνεται να είναι σφριγηλό και συχνά αποκαλείται «Δέντρο της Σελήνης» λόγω του ισχυρού κεντρικού του ηγέτη.
Το σχήμα του καρυδιού είναι  στρογγυλό και το μέγεθος είναι μεγάλο. 

Μια πρώιμη και βαριά ποικιλία καλλιέργειας σε υποτροπικές περιοχές.  Mεγάλα οβάλ παξιμάδια με λεπτό κέλυφος. Ένα σφριγηλό δέντρο με όρθια συνήθεια που κάνει ένα εξαιρετικό δέντρο πίσω αυλής για το σπίτι. Κατάλληλο για φυτεύσεις υψηλής πυκνότητας με κεντρικό άξονα 8Χ8.
Η θερινή ανακίνηση για τη μείωση του φορτίου των καλλιεργειών μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα της απόδοσης και την ποιότητα του πυρήνα.

Καρπός: οβάλ ελλειπτικό με αμβλεία κορυφή και στρογγυλεμένη βάση. πλευρικά συμπιεσμένα σε διατομή. 85 καρύδια/κιλό, 53% ψίχα με πολύ φαρδιές ραχιαία αυλακώσεις και βαθιά βασική σχισμή. Πρωτόγυνο, με αποβολή γύρης στη μέση της σεζόν και δεκτικότητα από τις αρχές έως τα μέσα της σεζόν. Πολύ πρώιμο και παραγωγικό με έντονη τάση να εναλλάσσεται η παραγωγή ανά διετία.