Πεκάν Wichita (B)

  • Πεκάν Wichita (B)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€55,00

Βάρος: 3.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Το Wichita φυτεύεται ευρέως και είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των εκμεταλλεύσεων πεκάν επειδή ρίχνει τη γύρη αργότερα από το Western Schley, καθιστώντας το τον τέλειο επικονιαστή για τις όψιμες τύπου Α καρυδιές. Το δέντρο πεκάν Wichita είναι δηλαδή μια όψιμη ποικιλία επικονίασης.

Το «Wichita» είναι μια επιλογή από μια διασταύρωση του «Halbert» και του «Mahan» που έγινε το 1940 από τον L.D. Romberg στο σταθμό Pecan Field στο Brownwood, TX. Το 1949, ξυλεία από αυτή τη συλλογή διανεμήθηκε στους καλλιεργητές για δοκιμαστικές μελέτες. Ονομάστηκε και κυκλοφόρησε από τη Romberg το 1959 (Sparks, 1992).

120 καρύδια/κιλό με 59% ψίχα.

Πλεονεκτήματα των δέντρων πεκάν Wichita
Το Wichita είναι επίσης δημοφιλές μεταξύ των καλλιεργητών πεκάν για πολλούς άλλους λόγους:
Αναπτύσσονται γρήγορα και παράγουν καρπούς σε νεαρή ηλικία σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες δέντρου πεκάν.
Αντέχουν περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα από το Western Schley επιτρέποντας στους οπωρώνες να «απλώσουν» λίγο τη συγκομιδή, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα.
Φέρουν μεγαλύτερους ξηρούς καρπούς από τις κλασικές ποικιλίες πεκάν.
Το Wichita έχει μεγάλη αντοχή στις ασθένειες καλύτερα από άλλες ποικιλίες δέντρων πεκάν.

Τα πεκάν Wichita πρέπει να συλλέγονται γρήγορα κατά τη συγκομιδή, επειδή οι πυρήνες γίνονται κεχριμπαρένιοι – ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την τιμή των πεκάν.

Οι περισσότεροι Επαγγελματίες καλλιεργητές πεκάν συμφωνούν ότι τα οφέλη του Wichita υπερτερούν κατά πολύ των μειονεκτημάτων, γι' αυτό και θα παραμείνει μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες πεκάν που φυτεύονται σήμερα.

Δεν συνίσταται για ερασιτέχνες που θέλουν μόνο μια ποικιλία στο σπίτι τους.