Μαυροτράγανο

  • Μαυροτράγανο

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€4,50

Βάρος: 0.10 Kg

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία αυτή τη στιγμή.

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Μέχρι πριν από ελάχιστα χρόνια η ερυθρή ποικιλία με τις μαύρες και τραγανές ρώγες –χαρακτηριστικά από τα οποία παίρνει και το όνομά του το Μαυροτράγανο– συμμετείχε σε γλυκά κρασιά της Σαντορίνης, ενώ παράλληλα κινδύνευε με εξαφάνιση. Σήμερα, έχει γίνει πλέον μια από τις πιο πολυσυζητημένες ποικιλίες για την παραγωγή ερυθρών κρασιών.

Το Μαυροτράγανο ως φυτό χαρακτηρίζεται ως ζωηρό, μέτρια παραγωγικό και ευπαθές στο ξηρό κλίμα. Ξεκινά τη βλάστηση του μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη, η άνθηση του τοποθετείται στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου και η τεχνολογική ωρίμανση του στο τέλος Αυγούστου. Κάθε καρποφόρα κληματίδα φέρνει μια σταφυλή μεγάλη και προς μεσαίου μεγέθους, κυλινδροκωνική και πυκνόρραγη. Η ρώγα του είναι μέσου μεγέθους, σφαιρική, με παχύ φλοιό, τραγανή και έντονου σκούρου ερυθροϊδούς χρωματισμού.

Το Μαυροτράγανο παράγει υψηλόβαθμους οίνους, μέτριας οξύτητας και με βαθύ ερυθρό χρώμα. Στον ουρανίσκο είναι συνήθως πληθωρικό, με έντονες τανίνες, αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων και μπαχαρικών.