Λίτσι (Litchi) kway may pink

  • Λίτσι  (Litchi) kway may pink

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€75,00

Βάρος: 5.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Το Litchi chinensis είναι ένα αειθαλές δέντρο της οικογένειας Sapindaceae που προέρχεται από τη νότια Κίνα, όπου καλλιεργείται εντατικά για την παραγωγή και εμπορία των βρώσιμων, σαρκωδών και ζουμερών φρούτων του.

Είναι ένα εξωτικό οπωροφόρο δέντρο που καλλιεργείται πειραματικά στη χώρα μας σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από πολύ ζεστό κλίμα και ως διακοσμητικά σε γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος σε κήπους.

ΥΨΟΣ: 15-20 μέτρα. 

ΦΥΛΛΑ: απέναντι και σύνθετα, 15 cm κατά μέσο όρο, 2 έως 4, λογχοειδή, γυαλιστερά, σκούρα πράσινα.

ΑΝΘΗ: μικρά, λευκά-πράσινα ή λευκά-κιτρινωπά και εμφανίζονται συγκεντρωμένα σε ομάδες (περίπου 100 άνθη) στα κλαδιά της κορυφής. Το δέντρο είναι μόνοικο, δηλαδή έχει αρσενικά και θηλυκά άνθη και η επικονίαση συμβαίνει μέσω εντόμων, ειδικά χάρη στις μέλισσες που μεταξύ άλλων παράγουν μέλι υψηλής ποιότητας.

ΚΑΡΠΟΣ: μετατρέπεται από πράσινος σε ροζ-κόκκινο-μοβ με την ωρίμανση και έχει αρωματική γεύση παρόμοια με αυτή των σταφυλιών Muscat. Τα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 εβδομάδες.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: προτιμά 20-25 ° C και έκθεση στον ήλιο, αν και τα νεαρά δέντρα (μέχρι 2 ετών), χρειάζονται μια ελαφριά σκιά στις πιο καυτές ώρες των καλοκαιρινών μηνών. Τα ενήλικα δέντρα ανέχονται μικρές περιόδους έντονου κρύου, στην πραγματικότητα όμως, κάτω από -4 ° C, το φυτό κινδυνεύει να πεθάνει. Επηρεάζεται έντονα από τον άνεμο.

ΕΔΑΦΟΣ: αργιλώδες ή αμμώδες πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλά στραγγιζόμενο.

ΑΡΔΕΥΣΗ: τακτική σε περιόδους παρατεταμένης ξηρασίας και συχνότερα το καλοκαίρι , ενώ τον χειμώνα μπορεί να σταματήσει εντελώς εάν οι βροχές είναι συχνές.

ΛΙΠΑΝΣΗ: πλούσια σε άζωτο (Ν).

ΦΥΤΕΥΣΗ: σε καλά στραγγιζόμενη τρύπα βάθους 40 cm. Η βέλτιστη απόσταση φύτευσης μεταξύ των σειρών είναι 5 × 5 μέτρα.