Μακαντάμια Καρυδιά ®

  • Μακαντάμια Καρυδιά ®

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€35,00

Βάρος: 3.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Πήρε το όνομά του από τον JohnMacAdam, ο οποίος και τα περιέγραψε πρώτος. Ευδοκιμούν στα υποτροπικά παράλια της ανατολικής Αυστραλίας. 

ΚΑΡΠΟΣ:  αποτελούνται από ένα ινώδες εξωτερικό περίβλημα, ένα καφετί σφαιρικό κέλυφος και έναν πυρήνα κρεμ χρώματος σε μέγεθος βόλου. Δίνει καρπούς από το 5ο έτος.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ:  υψηλής διατροφικής αξίας καθώς περιέχουν πολλά ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό αλλά και τοκοφερόλες, φυτοστερόλες και σκουαλένιο. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων που τους προσδίδουν την ιδιαίτερη υφή τους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Στις βόρειες περιοχές τα φυτά θα πρέπει να διατηρηθούν σε θερμαινόμενο θερμοκήπιο για περίπου 2 χρόνια μέχρι να σκληρύνουν. Ευδοκιμούν σε βαθιά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη με πολλή υγρασία και προστασία από τους δυνατούς ανέμους για τον πρώτο καιρό. Το έδαφος να είναι χαλαρό και με pH από 4,5 μέχρι 8. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 16-25ο C και μπορούν να επιβιώσουν και κάτω των 3ο C αλλά υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μέρος της παραγωγής. Το υψόμετρο που συνίσταται είναι 90-300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, ενώ η ανάπτυξη πάνω από 600 μέτρα είναι αργή και η παραγωγή καθυστερεί.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ: Οι ιδανικοί συνδυασμοί είναι: 3,5 Χ 7m, 2,5 Χ 5m, 10 Χ 6m.

ΛΙΠΑΝΣΗ: οξείδιο του ψευδαργύρου σε 200 g / 100 λίτρα νερό ή ΝΖΝ στα 150 ml / 100 l νερό. Πολλοί οπωρώνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε βόριο και είναι επιθυμητό να ψεκάζετε κάθε 2 χρόνια με 100 g βόρακα / 100  l νερό.

ΑΡΔΕΥΣΗ: Η έλλειψη του νερού περιορίζει συχνά την ανάπτυξη των δένδρων και των καρπών