Το Μήλο του Αλόγου - Maclura pomifera

  • Το Μήλο του Αλόγου - Maclura pomifera

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€25,00

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Κατάγεται από τις ΗΠΑ.

ΧΡΗΣΗ: στην ξυλεία , για μουσικά όργανα , φράκτες, πολεμικά όπλα και τόξα.  Ο καρπός του περιέχει ουσίες απωθητικές για ζώα, πουλιά και έντομα. 

ΥΨΟΣ: έως 15 μέτρα.

ΚΟΡΜΟΣ: όρθιος, σχετικά κοντός, χοντρός και ξυλώδης ενώ ο φλοιός είναι γκρίζος με  πορτοκαλί – καφέ περιοχές και είναι έντονα ρυτιδωμένος.  Νεαροί κλάδοι είναι αρχικά πράσινοι αλλά σταδιακά γίνονται πορτοκαλοκίτρινοι ή με ανοικτό πορτοκαλί-καφέ χρώμα, ενώ στις μασχάλες των φύλλων φέρει σκληρά και ίσια αγκάθια που είναι αρχικά πράσινα αλλά τελικά παίρνουν γριζοκαστανό χρώμα.  

ΦΥΛΛΑ: αντίθετα, ωοειδη, έμμισχα, με βάση που ποικίλει από στρογγυλή μέχρι καρδιόσχημη, κορυφή μυτερή, άνω επιφάνεια με σκούρο πράσινο χρώμα και γυαλιστερή, ενώ η κάτω έχει ανοικτό πράσινο χρώμα και είναι τριχωτή.  

ΑΝΘΗ: Αρσενικά και θηλυκά άνθη βρίσκονται σε διαφορετικά φυτά διότι το δέντρο είναι δίοικο.  Τα αρσενικά άνθη είναι μικρότερα, πράσινα, σφαιρικά και τριχωτά και αναπτύσσονται σε μασχαλιαίους βότρεις, με 4 στήμονες και 4 σέπαλα αλλά χωρίς πέταλα, ενώ τα θηλυκά αναπτύσσονται σε μασχαλιαία υποσφαιρικά κεφάλια.

ΚΑΡΠΟΣ:  μοιάζει με πορτοκάλι στο μέγεθος αλλά είναι αρχικά πράσινος, μετά κίτρινος και αποτελείται από πολλές μικρές δρύπες που ενωμένες σχηματίζουν συγκάρπιο ( σύνθετος καρπός) όπως και το σύκο.  Καρποί και κλάδοι εκκρίνουν γαλακτώδη και κολλώδη ουσία αν τραυματισθούν.  Οι καρποί ΔΕΝ τρώγονται.  

ΑΝΘΙΖΕΙ: Μάιο-Ιούνιο.