GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024

  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024
  • GUANABANA (GRAVIOLA) 15/4/2024

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€50,00

Βάρος: 5.00 Kg

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία αυτή τη στιγμή.

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

GUANABANA ή GRAVIOLA με επιστημονικό όνομα Annona muricata είναι το κορυφαίο τροπικό δένδρο με καρπούς ακανθώδεις, λευκής απαλής σάρκας με αντικαρκινικές ιδιότητες. Πολλές ιατρικές μελέτες υπάρχουν για το θέμα αυτό , αλλά δεν μπορούμε να τις υιοθετήσουμε . Κάποια λόγια για την καλλιέργεια του :

Το Soursop, ή Guanabana Tree, θα κλέψει την παράσταση σε κάθε υπαίθριο χώρο, με τα μακριά, τροπικά πράσινα φύλλα και τα χαμηλά φρούτα.

 

Ευδοκιμώντας σε ζεστά κλίματα, το Soursop Tree μας θα παράγει μια αφθονία Soursops, ένα φρούτο με ένα φραγκόσυκο πράσινο εξωτερικό και λευκή σάρκα. Με όλες τις τροπικές γεύσεις μάνγκο, ανανά και μπανάνας, θα σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το Soursops σε smoothies, σνακ, φρουτοσαλάτες και πολλά άλλα.

 

Τα φρούτα Soursop δεν έχουν απλώς υπέροχη γεύση - είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία, επίσης. Τι είναι ακόμη περισσότερο; Το Soursop Tree σας θα προσθέσει μια όμορφη, τροπική πινελιά στο τοπίο ή το αίθριο σας, με πλούσιο πράσινο φύλλωμα και φωτεινά, ηλιόλουστα κίτρινα λουλούδια.

 

Αυτό το δέντρο χαμηλής συντήρησης είναι τέλειο για φύτευση σε εξωτερικούς χώρους σε θερμότερα κλίματα ή δοχεία βεράντας σε πιο δροσερές περιοχές - φροντίστε να φέρετε το δέντρο Soursop σε γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα.

 

Πάρτε το δικό σας Soursop 'Guanabana' Tree σήμερα και επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός θησαυρός!

 

Φύτευση & Φροντίδα

Τοποθεσία: Όταν φυτεύετε το Soursop Tree, βρείτε μια τοποθεσία που να δέχεται πλήρη ήλιο και υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το δέντρο θα ανεχθεί ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους, αλλά προτιμά ένα ελαφρώς όξινο.

 

Οδηγίες φύτευσης: Σκάψτε την τρύπα σας δύο φορές το πλάτος και ελαφρώς πιο ρηχή από τη ρίζα. Χαλαρώστε το χώμα μέσα και γύρω από την τρύπα, ώστε οι ρίζες να μπορούν εύκολα να διαπεράσουν.

 

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να διαχωρίσετε τις ρίζες του Soursop και τοποθετήστε το απαλά στην τρύπα. Η κορυφή της ρίζας (όπου τελειώνουν οι ρίζες και αρχίζει ο κορμός) πρέπει να είναι περίπου μια ίντσα πάνω από το περιβάλλον χώμα.

 

Κρατήστε το δέντρο ίσια καθώς αρχίζετε να γεμίζετε, σβήνοντας το χώμα καθώς προχωράτε. Εφαρμόστε νερό για να κατακαθίσει το έδαφος και αφαιρέστε τυχόν θύλακες αέρα που μπορεί να έχουν σχηματιστεί.

 

Οδηγίες για το κοντέινερ: Το Soursop είναι επίσης καλό για την ανάπτυξη κοντέινερ εάν τυχαίνει να βρίσκεστε σε μια πολύ κρύα ζώνη για να το προσθέσετε στο τοπίο σας.

 

Όταν επιλέγετε ένα δοχείο για το Soursop Tree σας, βεβαιωθείτε ότι έχει καλή αποστράγγιση. Το μέγεθος της γλάστρας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 φορές μεγαλύτερο από το δοχείο που έχει αποσταλεί.

 

Γεμίστε το δοχείο μέχρι τη μέση με χώμα, αφαιρέστε απαλά το δέντρο από την αρχική του γλάστρα και τοποθετήστε το στη νέα γλάστρα. Γεμίστε γύρω από το δέντρο με χώμα γλάστρας, αφήνοντας περίπου μια ίντσα από την επιφάνεια του χώματος μέχρι το χείλος της γλάστρας για εύκολο πότισμα.

 

Γεμίστε ελαφρά το χώμα καθώς γεμίζετε και στη συνέχεια δώστε στο δέντρο σας ένα βαθύ πότισμα μέχρι να ρέει από τις τρύπες στον πάτο της γλάστρας. Τοποθετήστε σε γλάστρα το Soursop Tree σας σε μια περιοχή με ήλιο.

 

Εάν φέρετε το δέντρο σας σε γλάστρα για το χειμώνα, κρατήστε το δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και νερό όπως χρειάζεται. Αποφύγετε την έκθεση τόσο σε ρεύματα όσο και σε θερμότητα από παράθυρο ή αεραγωγό.

 

Πότισμα: Ποτίστε το Soursop Tree σας βαθιά έτσι ώστε άφθονο νερό να μπορεί να διεισδύσει στο ριζικό σύστημα. Μετά το πότισμα, αφήστε τα 2-3 εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν εντελώς πριν τα ποτίσετε ξανά, καθώς στους Soursops δεν αρέσουν τα βρεγμένα πόδια. Τα κιτρινισμένα και πεσμένα φύλλα είναι κοινά σημάδια υπερβολικού ποτίσματος, ενώ τα καφέ, ξηρά φύλλα είναι σημάδι υποποτίσματος.

 

Λίπανση: Ταΐστε το δέντρο Soursop σας κάθε 3 μήνες με μια φόρμουλα 10-10-10 με μισή λίβρα το χρόνο για τον πρώτο χρόνο. Αυξήστε σε 1 λίβρα το επόμενο έτος και 3 λίβρες για κάθε χρόνο στη συνέχεια.

 

Κλάδεμα: Τα δέντρα Soursop δεν χρειάζονται πολύ κλάδεμα μόλις επιτευχθεί η αρχική διαμόρφωση. Κλαδέψτε τα νεκρά κλαδιά ή τα άκρα μόνο όταν τελειώσει η συγκομιδή.