Rollinia deliciosa (Biriba™)

  • Rollinia deliciosa (Biriba™)
  • Rollinia deliciosa (Biriba™)
  • Rollinia deliciosa (Biriba™)
  • Rollinia deliciosa (Biriba™)
  • Rollinia deliciosa (Biriba™)
  • Rollinia deliciosa (Biriba™)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€45,00

Βάρος: 5.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Το Rollinia deliciosa (οικ.Annonaceae) , επίσης γνωστό ως Biriba, είναι ένα νόστιμο και μεγάλο κίτρινο αγκαθωτό φρούτο που προέρχεται από τον Αμαζόνιο. Αυτό το οπωροφόρο δέντρο μπορεί να μεγαλώσει αρκετά ψηλά ώστε να φτάσει τα 6-8μ και μπορεί να φυτευθεί στο πλήρες ηλιακό φως ή τις ημισκιασμένες περιοχές. Απαιτεί μέτρια ποσότητα νερού σε τακτική βάση και ευδοκιμεί στη Ζώνη 9-11 του USDA (νότια Ελλάδα). Σε ψυχρή περιοχή μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρα.

Το δέντρο Biriba καρποφορεί τρία έως τέσσερα χρόνια μετά τη φύτευση.Ένα μέσο δέντρο μπορεί να παράγει από 100 έως 200 καρπούς.

Το Rollinia deliciosa , όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι απίστευτα νόστιμο. Η γεύση του συχνά παρομοιάζεται με λεμονόπιτα μαρέγκας, μια περιγραφή που είναι ακριβής, αλλά δεν αδικεί αυτό το φρούτο. Είναι πολύ γλυκό και κρεμώδες και έχει μια αναζωογοννητική γεύση σαν λεμόνι, αλλά περιέχει επίσης  απαλές τροπικές νότες όπως μπανάνας, ανανά και καρύδας.

 Είναι πολύ δημοφιλές στην πατρίδα του τη Βραζιλία, καθώς και σε όλες τις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής, στο Νότιο Μεξικό, ακόμη και στη Φλόριντα και τη Χαβάη.

 Οι Βραζιλιάνοι, που αποκαλούν το φρούτο biriba , φτιάχνουν ένα κρασί από τον ζυμωμένο χυμό του καθώς και ένα εξαιρετικά κρεμώδες ποτό συνδυάζοντάς το με γάλα. Υπάρχουν επίσης συνταγές για σάλτσες, φλάνς, παγωτά και σουφλέ με βάση τη ρολίνια.

Οι σπόροι αλέστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως θεραπεία για πεπτικά προβλήματα.