Schizandra Berry- SADOWA ™

  • Schizandra Berry- SADOWA ™

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€18,00

Κωδικός προϊόντος: schberry

Βάρος: 3.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Η Schizandra είναι ένα μεγάλο αναρριχώμενο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια Schizandraceae και Magnoliaceae. Στο φυτό αρέσουν τα σκιερά μέρη, με υγρασία και καλή αποστράγγιση του εδάφους. Το κλήμα φτάνει συνήθως τα 4,5 με 7,5 μέτρα ύψος και 1,5 με 3 μέτρα πλάτος. Η SADOWA είναι αυτογόνιμη!!!

Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο, με λουλούδια, διαμέτρου περίπου 2,5 εκατοστών. Στο κλήμα  αναπτύσσονται πολλά συμπλέγματα από μικροσκοπικά, φωτεινά κόκκινα φρούτα.

Οι πλήρως ώριμοι καρποί, που έχουν λιαστεί και ξεραθεί, χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά. Η γεύση τους έχει ένα μείγμα από ξινό, γλυκό, αλμυρό, καυτό, και πικρό ταυτόχρονα Schizandra φέρει καρπούς από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα οποία είναι τσαμπιά με φωτεινά κόκκινα μούρα, με διάμετρο περίπου 6-8 mm (συνήθως ένα τσαμπί περιέχει 10-40 μούρα).

Η καλλιέργειά του δεν είναι απαιτητική και τα κέρδη από την πώληση της παραγωγής μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 3.000 ευρώ ανά στρέμμα. H Schizandra μπορεί να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες έως -30 βαθμούς. Μπορεί να ποτίζεται είτε με εναέριο είτε με στάγδην άρδευση.

Η φύτευση γίνεται με απόσταση 3 μέτρων από το κάθε φυτό και 3 μετρων απο γραμμη σε γραμμη και στο στρέμμα υπολογίζεται ότι φυτεύονται 160 φυτά Η εγκατάσταση της φυτείας γίνεται την άνοιξη φυτεύοντας φυτά ύψους 30-45 εκατοστών, σε αποστάσεις 3 μέτρα επί της γραμμής φύτευσης και 3 μέτρα ανάμεσα στις γραμμές (160 φυτά ανά στρέμμα). . Πριν από τη φύτευση εφαρμόζεται στο έδαφος η κατάλληλη για την καλλιέργεια λίπανση.

Αν και η Schizandra είναι ένα φυτό που αντέχει την παρατεταμένη υγρασία, στις εμπορικές ποικιλίες η άρδευση κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα κατά το πρώτο έτος εγκατάστασης της φυτείας και κατόπιν στις περιόδους αύξησής τους.

Το φυτό έχει παραγωγική ζωή 12-15χρόνια, ξεκινώντας -όπως αναφέρθηκε- από το δεύτερο έτος..Mέση απόδοση μιας φυτείας είναι 500-1.000 κιλά ανά στρέμμα

Προηγείται της φύτευσης οργανική λίπανση ( 3 κυβικα ανα στρεμμα ) καθώς και ανόργανη με φώσφορο και κάλιο. Απαιτείται σχολαστικό κλάδεμα καρποφορίας χειμερινό και θερινό . Η άρδευση κρίνεται απαραίτητη τον πρώτο χρόνο της εγκατάστασης και στη συνέχεια στην περίοδο αύξησης του καρπού. Διαμορφώνονται σε παλμέττα οπότε χρειάζονται πάσσαλοι και σύρματα για τα δεσίματα.

Επίσης πραγματοποιείται και κλάδεμα καρποφορίας χειμερινό και θερινό και πρέπει να εφαρμόζεται κάθε χρόνο με σχολαστικότητα. Το θερινό κορυφολόγημα γίνεται όταν οι βλαστοί αποκτήσουν μήκος 90-120 εκ. Ταυτόχρονα εφαρμόζεται και αραίωμα κληματίδων αφήνοντας ανά φυτό 5-6 ζωηρές κληματίδες. Κατά το χειμερινό κλάδεμα εφαρμόζεται βράχυνση των κληματίδων. Οι πλάγιοι βλαστοί μέχρι σε ύψος 40-50 εκ. αφαιρούνται. Καλό είναι οι βλαστοί που καρποφόρησαν να αφαιρούνται το καλοκαίρι αμέσως μετά τη συγκομιδή.