Newhall σε Forner Alcaide 5
Click on the photo to zoom
For more information contact us at 26510 22282
Product description
Η ποικιλία Newhall εκτιμάται ιδιαίτερα μεταξύ των πορτοκαλιών Σικελίας, λόγω της γλυκιάς γεύσης του κίτρινου χυμού της και λόγω του χαμηλού επιπέδου οξέος. Η όψη του σικελικού πορτοκαλιού Navel είναι χαρακτηριστική λόγω του τυπικού δίδυμου καρπού του (που ονομάζεται, μάλιστα, αφαλός): μια μετάλλαξη έκανε το πορτοκάλι να αναπτύξει ένα δεύτερο φρούτο στη βάση του, απέναντι από το στέλεχος, ενσωματωμένο στη φλούδα του πρωτογενούς πορτοκαλιού. οι φέτες είναι ζουμερές και η γλύκα τους είναι αποτέλεσμα χαμηλής αναλογίας οξύτητας/βαθμού ζάχαρης.
Τα πορτοκάλια Newhall μπορούν να θεωρηθούν λιγότερο όξινα πορτοκάλια σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες της
ομάδας. Πράγματι, το ποσοστό οξύτητας κυμαίνεται από 1 έως 1,5%. Είναι ενδιαφέρον να
σημειωθεί πώς αυτή η ποικιλία με ξανθό πολτό μπορεί να παραμείνει προσκολλημένη περισσότερο στο φυτό
σε σύγκριση με την περίοδο ωρίμανσης, αυξάνοντας κατά συνέπεια τη συγκέντρωση
ζάχαρης στα πορτοκάλια.
Κύριες βιταμίνες : Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη C;
Γεύση : Πολύ ευχάριστη γεύση, με ξανθό και χωρίς κουκούτσια πολτό.
Περίοδος συγκομιδής : από Νοέμβριο έως Ιανουάριο.
Διαστάσεις : 200-250 γρ.