Χουρμαδιά

  • Χουρμαδιά

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€150,00

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Η χουρμαδιά (Phoenix dactylifera, Φοίνιξ ο δακτυλοφόρος, οικ.Arecaceae) είναι ένα είδος φοίνικα, σε μεγάλη γλάστρα 30αρα.

Στη χώρα μας δεν υπάρχουν συστηματικές φυτείες χουρμαδιάς, αλλά αυτή χρησιμοποιείται μόνο ως καλλωπιστικό δένδρο.

Το ακριβές μέρος καταγωγής της δεν είναι γνωστό, αλλά το πιο πιθανό μέρος καταγωγής είναι η Μεσοποταμία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ:  υψηλές θερµοκρασίες κατά την διάρκεια της ανάπτυξης και ωρίμανσης των καρπών, δηλαδή θα πρέπει το καλοκαίρι να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες όμως να μην ξεπερνάνε τους 35οC. Για µία εννιάµηνη αναπτυξιακή περίοδο θα πρέπει η θερµοκρασία τον Φεβρουάριο να ειναι πάνω από 12οC και τον Μάρτιο πάνω από 15oC.

ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ: είναι δίοικο είδος και γι’ αυτό χρειάζονται και αρσενικά και θηλυκά δέντρα.

ΑΡΔΕΥΣΗ: είναι ανθεκτικές στην ξηρασία και ικανές να παράγουν σε ξηρικά εδάφη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται άρδευση. Για την καλλιέργεια χρειάζονται 2.000-3.000 m3/στρέμμα ή ακόμα περισσότερο σε πολύ αμμώδη εδάφη, σε 4-6 αρδεύσεις τουλάχιστον το χρόνο.

ΛΙΠΑΝΣΗ: είναι δύσκολο να εφοδιαστεί πλήρως µε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία µόνο µε οργανική λίπανση, επειδή χρειάζεται µεγάλες ποσότητες κοπριάς ή άλλου οργανικού λιπάσµατος µε αποτέλεσµα το κόστος της καλλιέργειας να µεγαλώνει. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται ανόργανα λιπάσματα κυρίως για τον εφοδιασμό των φυτών με άζωτο,φώσφορο και κάλιο.