Μοσχάτο Αμβούργου

  • Μοσχάτο Αμβούργου

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€2,50

Βάρος: 0.10 Kg

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία αυτή τη στιγμή.

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Μοσχάτο Αμβούργου

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι μια ποικιλία σταφυλιού που ανήκει στην οικογένεια των Μοσχάτων και ξεχωρίζει για τις ερυθρωπές ρώγες του και το πολύ έντονο άρωμά του. Δημιουργήθηκε από τη διασταύρωση του Μοσχάτου Αλεξανδρείας και του Μαύρου Μοσχάτου στο Αμβούργο της Γερμανίας (εξ ου και το όνομά του). Το 19ο και 20ο φυτεύτηκε σε διάφορες χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα φυτεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, κυρίως στη Θεσσαλία μετά την καταστροφή του τοπικού αμπελώνα από τη φυλλοξήρα. Παράγει λευκά, ροζέ και ελαφριά ερυθρά κρασιά με πολύ έντονα αρώματα τριαντάφυλλου και περγαμόντου, μαλακές τανίνες και μέτριες οξύτητες, λιπαρό στόμα και σχετικά υψηλό αλκοόλ. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν το Μοσχάτο Αμβούργου ιδανική ποικιλία για την παραγωγή αρωματικών αφρωδών οίνων ποιότητας στη Θεσσαλία. Αποτελεί τη βάση για την παραγωγή τσίπουρου και αποσταγμάτων σταφυλιού στη Θεσσαλία καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκφράζονται πολύ πιο έντονα με την απόσταξη: στη μύτη εκφραστικά αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και στο στόμα μαλακό και μεστό.