Παραγγελία

Μετά την παραγγελία σας, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.

Επιστροφές

Καμία επιστροφή δε γίνεται δεκτή. Kάθε αγοραστής, αγοράζοντας το προϊόν θεωρείται ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τους όρους αυτούς.

Προσωπικά δεδομένα

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας.

Σιδερίτης

Σιδερίτης
Σιδερίτης

Κλικ στη φωτογραφία για zoom

Στοιχεία προϊόντος

Τιμή:

1.71

Επιλογές παραγγελίας
+
-
Περιγραφή προϊόντος

Καλλιεργείται συστηματικά στη Β. και Β.Δ. Πελοπόννησο, Εύβοια, ενώ απαντάται σποραδικά σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Χαρακτηρίζεται ως «επιτρεπόμενη για καλλιέργεια ποικιλία» για τις περιοχές που αναφέρθηκαν κι ακόμη για τις περιοχές των νομών Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Αμπελογραφικά
Φύλλο μεγάλο, σφηνοειδές, πεντάλοβο, παχύ, με λείες τις επιφάνειες του ελάσματος. Μισχικός κόλπος σχήματος V. Σταφύλι πολύ μεγάλο (το μήκος του φτάνει τα 45 εκατοστά και το πλάτος του τα 25 εκατοστά), κυλινδροκωνικό, μέτρια πυκνό. Ράγα συνήθως ελλειψοειδής με παχύ φλοιό, ανθεκτικό με χρώμα ρόδινο έως ρόδινο-ιώδες. Η σάρκα είναι λευκή, τραγανή, σκληρή. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία ανισομεγέθων ραγών και διαφόρου βαθμού ωρίμανσης. Οι μικρές ράγες είναι αγίγαρτες και περισσότερο γλυκές από τις κανονικού μεγέθους.

Ιδιότητες
Όψιμη ποικιλία, ωριμάζει τα σταφύλια μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ποικιλία αμπέλου παραγωγική, ζωηρή, μορφώνεται συνήθως σε υψίκορμο κύπελλο και δέχεται κλάδεμα, ανάλογα με την περιοχή, μακρό, βραχύ και μεικτό. Η αξία (εμπορική κύρια) της ποικιλίας αποδίδεται στην οψιμότητά της και στις ιδιότητες των σταφυλιών να συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αντέχουν στη μεταφορά.

Η καλλιέργεια του Σιδερίτη υποχωρεί τα τελευταία χρόνια, όμως εξακολουθεί να ζητείται από την εσωτερική κύρια αγορά

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282