Chambourcin

  • Chambourcin

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€9,50

Βάρος: 0.10 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Το Chambourcin είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υβριδικά σταφύλια σε όλο τον κόσμο.  Όπως πολλά υβρίδια, αρχικά παρήχθη στη Γαλλία από έναν άνδρα ονόματι Joannes Seyve στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά έκτοτε βρήκε εύνοια σε μέρη των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.  Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα δημοφιλές σταφύλι που χρησιμοποιήθηκε στην οινοποίηση τη δεκαετία του 1970 στο Μπορντό και στις περιοχές της κοιλάδας του Λίγηρα, το Chambourcin δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιείται σε κρασιά AOC ή ακόμα και IGP σε όλη τη Γαλλία λόγω της ιδιότητάς του ως υβριδικού γαλλικού/αμερικανικού σταφυλιού, αν και είναι  μερικές φορές χρησιμοποιείται σε κρασιά Vin de Table στη δυτική περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα γύρω από τη Νάντη.  Τώρα, είναι αρκετά δημοφιλές στην οινοποίηση σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, το Οχάιο, η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, η Νέα Υόρκη και στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.  Αυτό το σταφύλι είναι ανθεκτικό στους μύκητες και είναι ο γονέας της νέας ανθεκτικής στις ασθένειες ποικιλίας σταφυλιού, Regent, η οποία καλλιεργείται κυρίως στη Γερμανία, την Ελβετία και την κοιλάδα Okanagan.

 Terroir

 Στον αμπελώνα, το Chambourcin είναι ένα δυναμικά παραγωγικό σταφύλι.  Ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενα αργιλώδη εδάφη και σχιστόλιθο.  Μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία σε ψυχρότερες περιοχές όπως η βόρεια πολιτεία της Νέας Υόρκης και μέρη του Καναδά, καθώς και σε πιο μέτριες περιοχές στη Βιρτζίνια και σε θερμές, υγρές περιοχές που βρίσκονται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.  Η ανοχή του σε ασθένειες, ειδικά σε αυτές που προκαλούνται από την υγρασία, το καθιστά αρκετά εύκολο στη διαχείριση στον αμπελώνα και σε θερμότερα ή πιο υγρά κλίματα.

 

 Γευσιγνωσία Chambourcin

 Το Chambourcin είναι ένα βαθύχρωμο και αρωματικό κόκκινο σταφύλι κρασιού που είναι επίσης ένα σταφύλι "teinturier", που σημαίνει ότι ο χυμός του είναι ροζ ή κόκκινος αντί για διαυγές όπως τα περισσότερα άλλα κόκκινα σταφύλια.  Πολλοί παραγωγοί χρησιμοποιούν δρυς στη διαδικασία οινοποίησης για να μαλακώσουν την οξύτητα, η οποία μπορεί να είναι αρκετά υψηλή σε ψυχρότερες περιοχές.  Το Chambourcin παράγει ένα κρασί που είναι συνήθως υψηλής οξύτητας με μέτριες τανίνες και δυνατές γεύσεις που μπορούν να συμπληρωθούν με την προσθήκη παλαίωσης δρυός.

 Στο ποτήρι, μπορείτε να περιμένετε γεύσεις από μαύρο κεράσι, κόκκινα φρούτα, ποώδεις νότες, μαύρο πιπέρι, ακόμη και σοκολάτα.  Το Chambourcin μπορεί να είναι μονοποικιλιακό κρασί ή να χρησιμοποιηθεί σε μείγματα, καθώς παράγεται συχνά στην Αυστραλία όπου αναμιγνύεται με το Shiraz.  Μπορεί να γίνει ακόμη και ημίγλυκο κρασί ή αφρώδες κόκκινο κρασί.  Καταναλώνεται καλύτερα στη νεότητά του λόγω της φρεσκάδας του και μπορεί να σερβιριστεί παγωμένο λόγω της τυπικά έντονης γεύσης του.

 1. Το Chambourcin είναι ένα γαλλικό/αμερικανικό υβριδικό σταφύλι που παρήχθη από την Joannes Seyve και ήταν διαθέσιμο το 1963.

 2. Το σταφύλι παρήχθη αρχικά στη Γαλλία και ήταν δημοφιλές στο Μπορντό και στην κοιλάδα του Λίγηρα τη δεκαετία του 1970, αλλά τώρα έχει βρει εύνοια κυρίως στο MidAtlantic και Midwestern U.S.

 3. Το Chambourcin είναι ένα σταφύλι «teinturier», που σημαίνει ότι έχει ροζ ή κόκκινο χυμό αντί για καθαρό χυμό που συνήθως βρίσκεται στα μαύρα σταφύλια.

 Είναι ένα βαθύχρωμο και αρωματικό κόκκινο σταφύλι κρασιού που είναι επίσης ένα σταφύλι "teinturier", που σημαίνει ότι ο χυμός του είναι ροζ ή κόκκινος αντί για διαυγές όπως τα περισσότερα άλλα κόκκινα σταφύλια. Πολλοί παραγωγοί χρησιμοποιούν δρυς στη διαδικασία οινοποίησης για να μαλακώσουν την οξύτητα, η οποία μπορεί να είναι αρκετά υψηλή σε ψυχρότερες περιοχές. Το Chambourcin παράγει ένα κρασί που είναι συνήθως υψηλής οξύτητας με μέτριες τανίνες και δυνατές γεύσεις που μπορούν να συμπληρωθούν με την προσθήκη παλαίωσης δρυός.