Burdekin Plum® (Pleiogynium timoriense)

  • Burdekin Plum® (Pleiogynium timoriense)
  • Burdekin Plum® (Pleiogynium timoriense)
  • Burdekin Plum® (Pleiogynium timoriense)
  • Burdekin Plum® (Pleiogynium timoriense)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€50,00

Βάρος: 2.00 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

ΠληροφορίεςΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510 22282

Περιγραφή προϊόντος

Burdekin Plum ® Δαμάσκηνο του Μπούρντεκιν με το όνομα Pleiogynium timoriense. 

 Το Burdekin Plum, γνωστό και ως Tulip Plum, είναι μια Αυστραλιανή ιθαγενής ποικιλία που παράγει παχουλά, όξινα φρούτα με γλυκιά τάρτα γεύση. Αν και είναι είδος τροπικού φυτού δάσους, είναι απίστευτα ανθεκτικό και ανθεκτικό στην ξηρασία, επιτρέποντάς του να αναπτυχθεί ακόμη και στα Ελληνικά νησιά. Τα φρούτα είναι μεγάλα, μαύρα, στρογγυλά και περιέχουν ένα μεγάλο κουκούτσι, παρόμοιο με τα δαμάσκηνα που βρίσκονται συνήθως στο σούπερ μάρκετ. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά, μαγειρεμένα σε μαρμελάδες, να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν το κρέας ή να υποστούν ζύμωση για να μετατραπούν σε κρασί. Καρπίζει  κάθε 6 μήνες (δίφορο δαμάσκηνο). 

Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε σε αργιλώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και τοποθετήστε το φυτό σας σε πλήρη ήλιο. Αυτό το πυκνό, γυαλιστερό δέντρο συνήθως μεγαλώνει μέχρι και τα 20 μέτρα ύψος στην άγρια φύση, αλλά μπορείτε να περιμένετε το μισό αυτού του μεγέθους σε έναν κήπο από 6-10μ.  Είναι το τέλειο οπωροφόρα δέντρο για έναν μεγάλο κήπο ή ένα περιβόλι, προσφέροντας άφθονη σκιά και κατοικία για πουλιά και μικρά ζώα.

 

 Ικανό να χειριστεί μόνο ελαφρύ παγετό, το Burdekin δεν είναι πολύ ανθεκτικό στον παγετό, επομένως φροντίστε να το διατηρείτε καλά προστατευμένο στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Σας συνιστούμε να το προστατεύετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα εάν ζείτε σε ένα πιο δροσερό κλίμα.

 Αυτό το όμορφο είδος ευδοκιμεί στον ήλιο και θα αποφέρει τα καλύτερα  αποτελέσματα σε αυτές τις συνθήκες.

Αν και τα μεγάλα, λαμπερά φρούτα θα είναι δελεαστικά για κατανάλωση όταν αρχίσουν να δείχνουν σημάδια ωρίμανσης, μην τα φάτε αμέσως! Είναι σκληρά και όξινα κατευθείαν από το δέντρο. Για να τα απολαύσετε στα καλύτερά τους, αποθηκεύστε τα για λίγες μέρες, όπως τον κοινό λωτό . Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε την καλύτερη γεύση.